Lichaamsgerichte therapie

De naam zegt het al, maar bij lichaamsgerichte therapie heb je veel aandacht voor je lichaam. Je werkt tijdens de therapie met lichamelijke signalen. Wat voel je? Wat gaat er op dat moment door je hoofd? Wat vertelt je lichaam je? Door je hier echt op te richten, leer je veel. Je krijgt veel informatie over wat je werkelijk bent en wat je wilt bereiken. Je lichaam kan je dit mooi en duidelijk vertellen, maar dan is het de kunst om het ook te begrijpen.

Mensen die in aanmerking zijn gekomen met deze therapie

Mijn zakenpartner zag me zes uur per dag bankdrukken en zei: “Als je niet in vorm bent, moet je dat wel zijn, want je moet sterk zijn.” Mijn eerste reactie was boosheid. Ik hield mijn woede binnen, ik liet mijn woede me sterker maken. Later in mijn lichaamsgerichte therapie leerde ik dat woede me eigenlijk tegenhield. Ik moest het loslaten, niet omdat ik zwak was geworden, maar omdat ik zwak-benig was geworden. Toen ik mijn woede losliet, werd ik niet meer te stoppen.

Nu heb ik een veel andere lichaamssamenstelling. Vroeger waren het alleen spieren en water. Nu heb ik wat ik noem zacht weefsel. Mijn spieren zijn sterk, maar mijn zachte weefsel is zacht. Dit betekent dat mijn krachttraining mijn zachte weefsel versterkt in plaats van spieren op te bouwen. In feite ga ik nu bijna nooit meer naar de sportschool. Als ik dat doe, gebruik ik mijn lichaamsgerichte aanpak.

Tijd voor een nieuwe aanpak

Met mijn nieuwe aanpak werk ik met wat ik noem dynamische beweging. Mijn benadering is om te werken met de stroom van het lichaam. Wat ik daarmee bedoel is dat ik probeer te analyseren hoe ik beweeg en wat er gebeurt terwijl ik dat doe. Dan kan ik mijn techniek en strategie aanpassen om me op de perfecte manier te laten bewegen. Voor mij is dat echt opwindend.

Natuurlijk kun je hardlopen of tillen, maar als je leert hoe je wellness kunt toepassen bij je oefeningen, en dat je een middenweg kunt vinden tussen het onmogelijke en het onmogelijke-wellness, dan heb je pas echt een goede workout.