Christelijke mediator

Je hebt misschien gemerkt dat je veel dingen in je leven niet leuk vindt. Je hebt misschien het gevoel gehad dat er dingen zijn die goed of slecht zijn, gepast of niet. U heeft misschien woede, verdriet, verwarring of andere sterke emoties (emotioneel of fysiek) gevoeld die u niet kunt verklaren. Als je (in een slecht humeur) hebt gezegd dat je nergens heen kunt zonder na te denken over iets negatiefs dat je voelt, dan heb je een gevoeligheid voor kritiek ontwikkeld. Je humeur vertelt je dat je ervoor hebt gekozen iemand te zijn die niet houdt van de dingen die je hebt.

Je hebt veel stress in je leven. Uw werk is waarschijnlijk erg veeleisend en u moet misschien heel hard werken om het te behouden. Misschien ben je niet meer tevreden met je huidige situatie. Dan had je net zo goed je gevoel kunnen verliezen van wie je bent. Is het omdat je gefaald hebt? Je hebt zo lang een last met je meegedragen dat je bijna je leven hebt verspild. Je vergeet vaak wie je bent en hoe je bent. Je vergeet vaak dat er vreugden in je leven zijn. Sommigen van hen verrassen je zelfs.

Als u zich ‘s ochtends te moe voelt om uit bed te komen, bent u eigenlijk helemaal niet moe. Je bent heel eigenzinnig en jij bent het die de moeite doet om uit bed te komen. Als je ‘s nachts te veel suiker of koolhydraten eet, of te veel slaapt, val je snel in slaap. Te weinig slaap maakt je moe en te veel suiker maakt je humeurig en depressief. Dit zijn blijvende problemen met uw dagelijkse routine. Gebrek aan water in het lichaam maakt je ook moe en depressief. Uitdroging kan hoofdpijn en depressie veroorzaken.

Er is een Chinees gezegde: “Kracht is de weg naar de overwinning”. Op de rijkste momenten van het leven voelen we ons nooit moe. Te midden van periodes van wanhoop voelt men nog steeds het verlangen om vooruit te komen, te leven en nuttig te zijn. De Chinezen geloven dat alle kleine dingen in het leven belangrijk zijn. Arme mensen hebben soms het gevoel dat de rijken deze zegeningen hebben om hen te verwennen

Als u zich het grootste deel van de dag moe voelt, heeft u waarschijnlijk niet nagedacht over wat u aan het doen bent. Misschien heb je niet genoeg geoefend. Zelfs de armen in hun armoede zijn over het algemeen erg energiek. In de rijke wereld zijn we vaak moe omdat we te veel verwachtingen hebben en omdat we altijd onderweg zijn, maar de armen zijn moe omdat ze niet weten hoe het leven is. Ze denken dat je alles moet hebben om rijk te zijn. De rijken mogen aanschuiven, maar de armen moeten hard werken.

Dit is het probleem. Overdag, als u aan het werk bent, kunt u zich moe voelen. ‘S Nachts, terwijl u slaapt, kunt u zich moe voelen of u kunt het tegenovergestelde voelen. In plaats van te denken “ik ben moe”, kun je denken “ik ben zo moe”. Je hebt een slecht idee over vermoeidheid.

Je hoeft niet helemaal moe te zijn om moe te zijn. Het is niet nodig om het gevoel van vermoeidheid volledig te verminderen, zie kader 2. Mijn voorbeeld is gewoon om het verschil te illustreren tussen zich moe voelen en begrijpen dat iemand moe is.

Sommige mensen worden snel moe. Als u veel belangrijke dingen te doen heeft op een dag, kunt u zich moe voelen. Hier zijn enkele typische banen: lezen, schrijven, scheidsrechters bezoeken, baden, koken, telefoons beantwoorden en de was doen. Een ander type vermoeidheid is absenteïsme. Hier zijn enkele typische taken: planken schoonmaken, geld tellen, cheques schrijven, beslissingen nemen, terwijl u nadenkt over het belangrijke werk van de dag.

waarom vermoeidheid anders is dan vermoeidheid

Samengevat kan vermoeidheid worden vergeleken met vermoeidheid veroorzaakt door overwerk. Vermoeidheid is een normaal deel van de dag en komt tot uiting in

gebieden:

o Overmatige fysieke activiteit die leidt tot uitdroging of overmatig zweten o Geestelijk werk dat voornamelijk te maken heeft met het nemen van beslissingen over de geest o Slaaptekort, o Toegenomen behoefte aan slaap en rust o Slapeloosheidsgevoel moe ziet eruit als een normale dagelijkse ervaring. Bij nader inzien zullen we echter zien dat: o de waakzaamheid duidelijk overdreven is; o sociale activiteiten zijn niet mogelijk; o uitdaging door overmatige beperking; o opzettelijke sedatie; o draag geen werk over aan anderen.