Als ouder begrijpt u dat uw kind op bepaalde momenten van de dag direct aandacht nodig heeft. Zo hoef je niet in de rij te gaan zitten met andere ouders en te wachten tot het kind iets hoort. Bovendien hoef je jezelf niet in te spannen om een plekje voor het kind te vinden voordat je iemand kunt pakken om het volgende moment af te leiden.

Sommige werkgevers betalen een lager uurloon dan andere. De kosten van babysitten kunnen zo laag of hoog zijn als u zich kunt veroorloven. Is de Kinderopvang tiel ‘s ochtends duurder dan ‘s middags? Als u een kind heeft dat in de dagdienst moet zitten, kunt u voor hen tot

diensten per week betalen. Dit geeft u de mogelijkheid om 2 of 3 kinderen tegelijkertijd te hebben. Als u de mogelijkheid hebt om uw kinderopvang tot 20% van uw dagtarief te betalen, zou u 2 of drie kinderen kunnen laten werken voor maximale kosten per dag.

Voor minder dure kinderopvang zou ik gokken om ongeveer €50 per dag uit te betalen en daarmee het kind 2 of 3 uur kwaliteitsopvang per dag te geven. In dit geval kunt u een aantal dingen overwegen. Heb je kleine kinderen? Zo ja, wat zijn de dingen om te overwegen als een goede oppas of woon je ergens met jongere kinderen die misschien moeite hebben met fopspenen?

Als u een kind heeft, weet dan dat u uw kind als oppas kunt gebruiken. Het helpt het kind echt en u profiteert er ook van. Je wilt zo goed mogelijk voorbereid zijn op de kleuterschool. Als het kind zijn limiet bereikt, wil je daarheen kunnen gaan en strategieën bedenken om het gedrag te corrigeren.

Kinderopvangkosten kunnen snel oplopen. Als je naar de kosten kijkt, denk dan eens aan de kosten van je voertuig, oppas in de ochtend, lunch, omkleden en misschien zelfs je tussendoortje en pauze. Stel een budget vast en houd je eraan! Weet hoeveel u zich kunt veroorloven tussen babysitten en uw dagtarief.

Er zijn ook overheidsprogramma’s in veel landen die u tijd en geld kunnen besparen in de kinderopvang. Programma’s zoals Belastingbesparingen voor kinderopvang hebben het stempel “Mogelijkheid tot besparingen” om u minimaal 3 uur per bezoek te geven. Het geeft de ouders van het kind ook de tijd die ze nodig hebben om na te denken over het gedrag van hun kind en andere manieren te vinden om het aan te pakken.