Ouderenzorg Zeeland

In de medische wereld wordt de uitdrukking ‘cure’ gebruikt. Het Engels kent geen soortgelijk woord voor ‘aid’. In de heraldiek vinden we echter hetzelfde woord voor wapenschild. Denk aan een kuur als iets dat werkt, iets dat verlichting brengt of helpt.

Wat is de betekenis van cure in de gezondheidszorg? De betekenis van genezen in de gezondheidszorg is het beëindigen van een gezondheidsprobleem. Het probleem kan om het even welk probleem zijn (zoals een pijnlijke heup) of het kan een probleem met het lichaam zijn (een pijnlijke rug). er wordt een einde aan gemaakt. Wat is de betekenis van hygiënisch? De jargonterm voor hygiënisch is voeding.

Wat wordt bedoeld met een gezond leven? Ook hier is de woordenboekbetekenis: een leven in gezondheid, degelijkheid, conditie, en kracht.

Ieder individu heeft een unieke kijk op wat een leven van gezondheid is. Voor sommigen is dat het maken van alle keuzes in het leven, terwijl anderen menen dat zij gekozen hebben voor een leven in ziekte. Kiezen is de menselijke natuur en als je goed en echt kiest, heb je gezondheid.

Genezing is de procesmatige behandeling van ziekte en kwalen. Het doel van genezing is de persoon te helpen om op eigen kracht het doel te bereiken van heelheid, een equivalent van wat het lichaam zoekt.

In de loop van de genezing moeten we de persoon voorbereiden op een waardig sterven. We moeten de persoon steunen om deze overgang te maken en de persoon steunen terwijl hij of zij deze overgang maakt. Degenen die zorg en liefde geven moeten er zijn om te bieden wat iemand nodig heeft om deze taak te volbrengen. Degenen die zorg en liefde geven mogen niet door de ziekte worden gedood of er op enigerlei wijze door worden aangetast.

In de loop van de genezing moeten we maatregelen nemen om achteruitgang te voorkomen. We moeten doen wat nodig is om datgene wat niet goed is met de persoon te voorkomen om achteruitgang te voorkomen. We moeten klaarstaan en bij de persoon zijn als hij of zij de reis maakt naar het doel van blijvende gezondheid. Genezing zal nooit in één stap bereikt worden.

We kunnen ziekte en aandoeningen voorkomen door hygiënisch te leven, voedzaam voedsel, lichaamsbeweging, buitenactiviteiten, goede lucht, water, en gemeenschapsrelaties. Wij kunnen de gezondheid ook bevorderen door aan de behoeften van de persoon tegemoet te komen.

Wij moeten ouders opvoeden en waarschuwen voor ziekten en aandoeningen die bij hun kinderen kunnen voorkomen, zodat wij die kunnen kennen en herkennen als wij opgroeien en als tieners.

Ziekte is een oproep om op te staan. Het kan zijn om een dokter te roepen, een vriend, een ouder, of God. Ziekte kan bacterieel, viraal of chemisch zijn. Soms is het een waarschuwingsteken van een tekort aan voedingsstoffen. Andere keren kan het een teken zijn dat er een tekort aan voedingsstoffen is.

Ziekte is nooit een comfortabel gesprek. Het lichaam is een complex systeem en er zijn vele manieren om het te villen. We moeten het eren. Het gevaarlijke deel van ziekte is de Depressie-riasis. We moeten oppassen voor de ontzeggingskuren en de ontzeggingskuren. Als onze gezondheid in het geding is, moeten we de depressie opzoeken en voeden voordat zij ons onderdrukt.